NBDK Peščenica
Četvrtak, 25 Studeni 2010 15:31

pešćaNanbudo klub Pešćenica djeluje već dugu 21 godinu u školsko-športskoj dvorani Pešćenica (ulica Grada Gospića bb) u Zagrebu. Dugi niz godina najuspješniji je hrvatski nanbudo klub i jedan od najuspješniji na svijetu. U klubu trenutno vježba 7 aktualnih prvaka Hrvatske, velik broj osvajača medalja sa domaćih i međunarodnih natjecanja te aktualni prvaci svijeta sa posljednjeg SP-a: Maida Mahmuljin, svjetska prvakinja u katama, Edin Mahmuljin i Darko Laktašić, svjetski prvaci u borbama te doprvaci svijeta, također u borbama, Ivan Roglić i Igor Vojvodić.

Dim lights Embed Embed this video on your site
Klub je već godinama okosnica Hrvatske nanbudo reprezentacije, a uz već spomenute nanbudoke članovi državne reprezentacije iz našeg kluba su i Vedran Sedlar i Maria Deželjin, također osvajači medalja sa mnogih domaćih i međunarodnih natjecanja.
Naš klub se ponosi i mlađim naraštajem, perspektivnim mladim natjecateljima, prvacima Hrvatske u svojim kategorijama, cicibanima Lanom i Martinom Palčić, kadetima Alenom Alimovićem i Oskarom Krstićem te juniorkom Mirnom Petrović.

Dim lights Embed Embed this video on your site
Uz već spomenute mlade i uspješne športaše, u klubu vježbaju i rekreativci (također i roditelji sa svojom djecom) kojima nije u prvom planu šport, već vježbe za zdravlje, energetske vježbe i vježbe disanja kao i različite borilačke tehnike primjerene njihovoj dobi. Treba naglasiti da članovi našeg kluba čine i okosnicu demo tima Hrvatskog nanbudo saveza sa velikim brojem demo nastupa u zemlji i inozemstvu od kojih valja istaknuti dva nastupa na najvećoj priredbi borilačkih vještina u Europi (Paris, Bercy 1996 i 1999 godine).
Kroz naš klub je stasalo oko 40 majstora nanbudoa! U većini hrvatskih nanbudo klubova kao glavni treneri ili asistenti rade majstori koji su proizašli upravo iz nanbudo kluba Pešćenica.

Dim lights Embed Embed this video on your site
Glavni trener kluba od njegova osnutka je Renshi Zilhad Mahmuljin 7. dan, koji je ujedno i glavni trener i izbornik Hrvatske nanbudo reprezentacije.
U klubu se uz osnovne i naprede borilačke i športske tehnike, vježbe disanja i energetske vježbe prakticiraju i tehnike sa štapom (bo tehnike) te različiti oblici samoobrane za muškarce i žene svih uzrasta.
Treninzi se odvijaju:

  • ponedjeljak 20.00 - 22.00
  • srijeda 20.00 - 22.00
  • subota 16.00 - 18.00

dok članovi reprezentacije i demo tima imaju dodatne treninge na različitim lokacijama.
Upisi novih članova su u tijeku, a sve informacije se mogu dobiti na tel.
01 298 8842 mobitel 091 592 3572 te na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Web adresa nanbudo kluba pešćenica http://www.nanbudo-pescenica.hr/